Kis túlzással manapság már nem is lehet a luxus jelzőt odabiggyeszteni egy gasztrotermék elé, ha nincs benne egy kis ehető arany. Az alapanyag felhasználásával nemrég itthon is kísérletezni kezdtek, amikor megalkották az ország talán legdrágább palacsintáját.

De nem csak az édes, hanem a kifejezetten csípős ételekbe is bele lehet tenni az értékes összetevőt. A Champagne Gold megalkotói sem voltak restek, amikor elkészítették luxus-chiliszószukat, melynek nevéből önmagában rá nem jönnénk, hogy egy istentelenül erős krémről lehet szó.

A chiliszószok Rolls-Royce-ában ehető arany is van 2

Alkotói nem árulják el a teljes receptet, a megfelelő csípősséghez szükséges paprikakeverék hétpecsétes titok. Ezt leszámítva azonban minden egyebet elárultak, mi kerül még a keverékbe. A termék neve ebből a szempontból egyébként árulkodó, hiszen pezsgő és 23 karátos ehető arany is van benne, de ezen felül többek között áfonya, fekete szőlő, almacider- és hagyományos ecet, málna, friss gyömbér, vörösáfonya, friss bazsalikom, menta, citrom, lime, kurkuma, agavészirup, görögszéna és koreai ginzeng teszi teljessé az ízélményt.

A keverékből, mely állítólag segít az alvásproblémákon, növeli a libidót és még a fogyáshoz is hozzájárulhat, mindössze 50 egydecis kiszerelésű üveg készült, melyekhez 20 fontos (8200 forintos) áron lehet hozzájutni.