Néhány hónapja megmutattuk a BMW kormányát, melyet a szimulátoros kiegészítők egyik legjobb gyártójával, a Fanateckel közösen készítettek. Az eszközt úgy tervezték, hogy az autóban és a virtuális világban is használható legyen, így a realisztikus játékélményt keresők még egy lépéssel közelebb kerülhettek az igazi autóversenyzőkhöz.

A BMW után a Bentley is hasonló lépésre szánta el magát: a márka jelenleg nagy erőkkel készül a közelgő Pikes Peak-i hegyi versenyre új járművükkel, melyhez új kormányt fejlesztettek – naná, hogy a Fanatec segítségével.

A karbonszálas anyagból és magnéziumból készült darab a motorsportban megszokott gyorszárral rögzíthető az autóban és a Fanatec bizonyos kormányalapjaihoz is, középen pedig egy mindkét helyen működő kijelző látható a legfontosabb telemetriai adatokkal. A mérnökök kiváló munkát végeztek a tömegcsökkentésnél, hiszen a játékszer nagyjából csak 1900 grammot nyom.

A Bentley versenytechnikája is hazaköltözik 3A Bentley versenytechnikája is hazaköltözik 4A Bentley versenytechnikája is hazaköltözik 5

Egy ilyen kormánynak persze a használata számít igazi élménynek, de a Bentley és a Fanatec egy állványt és egy strapabíró táskát is ad hozzá, ha kiállítanánk otthonunkban, vagy éppen a szimulátor elől a versenypályára vinnénk a szerkezetet. Azt egyelőre nem árulták el, hány darab készül belőle és mennyiért fogják őket árulni, de abban biztosak lehetnek a szimulátorosok, hogy már késő most elkezdeni spórolni rá.