A Jacob & Co. rendszeresen együttműködik az autózás világának legexkluzívabb szereplőivel, és készít velük közösen méregdrága órákat. A Bugatti után azonban tett egy kis kitekintést: maradt az autós környezet, de a filmek felé is kacsintottak, amikor megálmodták a Halálos iramban-órát.

Az apropó annyi, hogy a klasszikussá érett filmsorozat első része idén 20 éves. Az óramanufaktúra megalkotta a Twin Turbo Furious nevű időmérő eszközt, melyen egy halom utalás található a 2001-es mozis sikerre: középen a zászlókat meglengető hölgytől a film címén keresztül át Dominic Toretto Dodge Chargeréig és Brian O’Conner Toyota Suprájáig ez csak néhány, melyet elsőre észrevesz az ember.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

JACOB & CO. (@jacobandco) által megosztott bejegyzés

A pontosságról két háromtengelyes tourbillon szerkezet gondoskodik, melyek funkciójuk mellett igencsak látványossá is teszik az órát. A három tengelynek köszönhetően bármilyen pozícióban tartózkodhat az óra, az nem lesz befolyással a pontos járásra. A két tourbillon között található a járástartalékot jelző mutató, mely stílusosan egy üzemanyagjelzőre hajaz. A piros zóna legalját 50 óra után éri el, ha nem húzzák fel időközben manuálisan.

A házon belül JCFM05 néven futó kronográf 832 komponensből áll, köztük a titán- és karbonkerettel, valamint a hátoldalon található zafírkristály-üveggel, melyen keresztül a szerkezetet működés közben is meg lehet csodálni.

Mindössze kilenc darab készült az órából: nem véletlen, hiszen éppen a kilencedik Halálos iramban-film kerül a héten a mozikba Amerikában. Egy ilyen óra potom 580 ezer dollárba (174 millió forintba) kerül, de csak a tengerentúli premier napjától, június 25-től lehet megvásárolni.