Manapság az okostelefonok révén profi kamerák költöztek a zsebeinkbe, melyek sok esetben felveszik a versenyt a legjobb fényképezőgépekkel is. Minden mobilos kamerát felülmúl azonban a japán Softbank mobilján található egység.

A telekommunikációs cég előrukkolt ugyanis a Leica márkanév alatt futó Leitz Phone 1-gyel. A német kameragyártó nevének megjelenése nem véletlen: az utóbbi időben ráálltak a legjobb telefonos kamerarendszerek készítésére, ám ennél a készüléknél akkora ráhatással voltak a mobil kinézetére minden korábbinál nagyobb képalkotó rendszerükkel, hogy az ő márkanevük került rá.

Ennél nagyobb kamerát még nem láttunk telefonon 1

A kamera 20 megapixeles – ez nem számít soknak a mai világban, amikor már három számjegyű értékekkel is találkozni a mobilpiacon, ám ezt a lemaradást hiánytalanul kiküszöböli az 1 colos (!) fényérzékelő szenzor, valamint az ultraszéles látószögű lencse, mely 19 mm-es látószögnek felel meg a fényképezőgépeknél.

Ennél nagyobb kamerát még nem láttunk telefonon 2

A matt fekete és szürke készülékhez egy mágneses lencsevédő kupak is jár, hogy biztosan ne karcolódjon a lencse. A 256 GB-os háttértáron néhány fotó biztosan elfér majd, de a felhőbe is gyorsan fel lehet tölteni majd őket az 5G-s adatátvitelnek köszönhetően.

A 6,6 colos kijelzőjű Leica telefont a Qualcomm Snapdragon 888 processzora hajtja, mely 12 GB RAM-mal kiegészülve megfelel napjaink kihívásainak. Az még kérdéses, hogy a mobilból jut-e Japánon kívülre, de a helyiek 511 ezer forintnak megfelelő jenért juthatnak a készülékhez.