Hihetetlen, de az Adidas állócsillaga, a Superstar már 52 éves. A sportcipőt eredetileg kosárlabdásoknak készítették 1969-ben, de a Superstar túlszárnyalta a sportot, és a világ egyik legsokoldalúbb utcai cipőjévé vált. A bő fél évszázad alatt a cipő változott valamennyit, de mindig divatos tudott maradni, és napjainkban is a sneaker különböző változatai a háromsávos márka egyik legnépszerűbb terméke, tízmillió feletti eladott párral évente.

A siker persze külső együttműködéseknek is köszönhető. A témára különös módon fűzött rá a LEGO: elkészítették az építőkockákból kirakható Superstart, melynek már a csomagolása is jópofa: cipősdobozban érkeznek az elemek.

Jön a LEGO-építőkockákból álló cipő 1

A termék rögtön kétféle verzióban is készül, ugyanis, mint minden cipőnél, itt is van jobb- és ballábas verzió. Az igazi cipőktől csak a fűzőt örökölte meg a LEGO-Superstar, minden más eleme műanyagból van. A 731 építőelemből álló szett július elsejétől elérhető, Magyarországon 33 ezer forintért lehet majd megvásárolni.

Jön a LEGO-építőkockákból álló cipő 2

Az Adidas és a LEGO együttműködése egyébként még tavaly szeptemberben kezdődött, amikor egy halom gyerekeknek és felnőtteknek készült, építőkockás témájú, de hordható ruhákat és cipőket mutattak be. Azok közül a legdrágább a 200 dolláros (57 800 forintos) Adidas Ultraboost DNA futócipő volt, melyet személyre lehetett szabni a fehér cipőre helyezhető 2*2-es színes lapokkal.

Jön a LEGO-építőkockákból álló cipő 3