Komoly autóversenyeken nem vehet fel akármit az induló. Az elit sorozatokban 2020-tól (Formula E, F1, WRC, WEC, F2 World RX) minden egyes ruhadarabnak meg kell felelnie az FIA 8856-2018-as homologizációs szabályzatnak, az alsóbb osztályokban pedig 2029-től él az új rendelkezés.

A cél a versenyzők biztonságának fokozása volt, többek között az általános tűzállási tulajdonságot kellett fejleszteniük a gyártóknak. Átlagosan 11 másodperc helyett már 12 másodpercet kell bírniuk, de az ötvenoldalas dokumentum külön szabályozza a zoknik, az alsó öltözet, a kesztyűk és cipők elvárt tulajdonságait is.

Nos az OMP stílusos, finom bőrből készült Carrera kollekciója már mindennek megfelel, belül Nomex borítást kapott, kívül pedig három szín közül választható a kellemesen puha bőrborítás. Méretben 37-48 között érhetőek el, áruk 130 ezer forint körül alakul.

Ezzel az olasz bőrcipővel akár a Forma-1-ben is indulhatsz 1Ezzel az olasz bőrcipővel akár a Forma-1-ben is indulhatsz 2Ezzel az olasz bőrcipővel akár a Forma-1-ben is indulhatsz 3