A Ferrari ágaskodó lovára utalva Il Cavallino a neve annak a maranellói étteremnek, mely kedden újra megnyitja kapuit a vendégek előtt. Az egység, mely gyakorlatilag a Ferrari főhadiszállásával szemben található, még bőven a járvány előtt, 2019-ben bezárt előző tulajdonosainak köszönhetően.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ferrari Club España Oficial (@ferrariclubespana) által megosztott bejegyzés

A járvány után azonban minden korábbinál exkluzívabb formában nyitottak újra. A fogásokról a három Michelin-csillaggal kitüntetett séf, Massimo Bottura gondoskodik, étkezés közben pedig körbeveszi az embert a Ferrari történelme.

Utóbbi kijelentést szó szerint kell venni: motorblokkok, Forma-1-es autók első szárnyai és ritka fényképek között költhetik el ebédjüket az idelátogatók, akik helyi alapanyagokból készült gourmet-fogásokat rendelhetnek.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Casa Maria Luigia (@casamarialuigia) által megosztott bejegyzés

Bottura elmondása szerint – aki a Ferrari-étterem ötletét elvitte már Firenzébe és Beverly Hillsbe is – a hely nem csak a szupergazdag Ferrari-rajongók számára lehet potenciális helyszín: a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket és a finom ételek kedvelőit is szívesen látják. “Ez egy étterem lényege. Figyelnünk kell az emberekre, az utazókra, akik szeretnék jól érezni magukat egy étteremben.”

“Szerintem Enzo Ferrari is betérne, leülne és enne egy tortellinit, de nem csirkéset vagy tejszíneset, hanem Parmigiano Reggiano szószosat!” – mondta a séf.