A koronavírus-járvány az életünk szerves részévé tette a maszkviselést, amit akár szeretünk, akár nem, el kell viselnünk. Léteznek különféle szabású, mintás, de még okosmaszkok is, de olyat, ami nemrég felbukkant Japánban, eddig még nem láttunk.

Itt van ugyanis a kenyérmaszk, mely egy japán édes tésztájú kenyérből készült japán egyetemisták kérésére, akik azt kívánták, bárcsak folyton érezhetnék ennek az ételnek az illatát. Készítői nem úgy jártak el, mint a fenti linken megnézhető bacon illatú arcmaszk alkotói, akik csak az illatanyagokkal játszanak: konkrétan megsütöttek egy ilyen kenyeret, kivájták a belsejét, és kész is lett a védőeszköz.

A kenyérmaszk egyébként bizonyítottan betölti funkcióját, azaz nem engedi, hogy viselője terjessze a szájából beszéd vagy levegővétel közben kiáramló apró cseppecskéket. Eddig teljesen jó is a történet, de felmerül a kérdés, hogy biztos meg akarnánk enni a maszkot viselés után? A kívülről érkező potenciális kórokozók mind megtelepednek a kenyér külső borításán.

A választ erre a viselői adhatják meg, akik a mai naptól 1800 jenért (4670 forintért) egy csomagban öt kenyérmaszkot is kapnak.