Az egzotikus úti cél, a Maldív-szigetek sok hazai utazót vonzott 2021 elején, csaknem 20 százalékkal több magyar állampolgár utazott a szigetekre 2021 első négy hónapjában, a járvány messze súlyosabb hónapjaiban, összevetve 2019 hasonló időszakával, amikor nem is létezett a vírus.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek nagyjából hétezer kilométerre fekszenek Magyarországtól, Indiától délnyugatra. Egy 800 kilométer hosszan elnyúló szigetcsoportról van szó, melyekből több száz lakott, csaknem száz szigetet pedig kizárólag a turisták számára üzemeltetnek.

A szigetek nem emelkednek 2,5 méternél magasabbra a tengerből, és a terület 80%-a legfeljebb 1 méterrel van a tengerszint felet. Annak ellenére, hogy gyönyörű, és a turizmus töretlenül fejlődik, a profit nem a helyiek zsebébe vándorol.

A Maldív-szigetek a világ legszegényebb országai közé tartozik, a népesség nagy része a fővárosban, Maléban lakik összezsúfolódva. A turisták jó részének sosem kell találkoznia a szegény helyiekkel, akik döntő többségének pedig örökre elzárt marad a turistaszigetek világa.

A felhőtlen kikapcsolódást kínáló Ritz-Carlton a Fari-szigeteken épült meg. Kereken száz, bérelhető villát magába foglaló egység várja a vendégeket, amely 50 perces motorcsónak, avagy 10 perces sétarepülő út után könnyűszerrel elérhető a malei nemzetközi repülőtérről. 

A nemzetközi és helyi konyhát kínáló kulináris helyszínek a legmagasabb gasztronómia igényeknek is megfelelnek. A testi felüdülésről teljesen felszerelt fitneszközpont és rekreációs lehetőségek sora gondoskodik, köztük a Ritz-Carlton Spa. 

Utánozhatatlan luxussal várja vendégeit a Maldív-szigeteken nyíló új Ritz-Carlton szálloda 1

A sziget szegényein túl a környezetért legalább nem kell aggódni, a tervezés és az építkezés során maximálisan figyelembe vették a környék törékeny ökoszisztémáját, az áramot részben napelemek szolgáltatják, és persze mindent átjár a fenntarthatóság filozófiája.

Utánozhatatlan luxussal várja vendégeit a Maldív-szigeteken nyíló új Ritz-Carlton szálloda 2

A világ ötcsillagos szállodáinak szintjén, a helyszín egzotikumát is hozzáadva átlagos áron kínálja szobáit a helyi Ritz-Carlton, a legolcsóbbat 580 ezerért vehetjük ki egy éjszakára, a saját 400 négyzetméteres villa viszont már 2,3 millióba kerül éjszakánként. 

Utánozhatatlan luxussal várja vendégeit a Maldív-szigeteken nyíló új Ritz-Carlton szálloda 3Utánozhatatlan luxussal várja vendégeit a Maldív-szigeteken nyíló új Ritz-Carlton szálloda 4