Néha elképesztő, milyen őrületes dolgok zajlanak az interneten. Most például annak az embernek az életét változtathatja meg gyökeresen, aki betért egy amerikai McDonald’s-ba, és rendelt egy, a dél-koreai fiúbandáról elnevezett BTS menüt.

A csomag főfogásának a csibefalatok számítanak, de ezek közül az egyik a többihez képest szabálytalan alakú volt. Formája azonban meglepően hasonlít a tavalyi bezártság idején hirtelen népszerűvé váló Among Us nevű videojáték főhőseire, a kis arc nélküli szkafanderes lényekre, akik közt van egy gyilkos, de közösen próbálja mindenki megfejteni, hogy ki az.

Tízmilliókat fizetnek egyetlen csibefalatért az alakja miatt 1

Ez a két meghatározó tulajdonság, azaz a dél-koreai banda menüje és a videojátékos hasonlóság bőven elegendő volt ahhoz, hogy egy kis hasznot húzzon emberünk a húsdarabból, de arra biztosan nem számított, hogy a május 28-án 1 dollárért meghirdetett étel vételára 50 ezer dollár (14,2 millió forint) fölé kúszik.

Tízmilliókat fizetnek egyetlen csibefalatért az alakja miatt 2

Ekkora összegnél az eladó már garantálja, hogy első osztályú csomagküldő szolgáltatással, fagyasztva, légmentesen zárva küldi új tulajdonosának a csibefalatot, hogy megmaradjon annak frissessége. Az eladó kérésre a hús mellé a McDonald’s ritka Szechuan szószából is küld, miután Twitteren javasolták neki, mint árnövelő trükköt.

Tízmilliókat fizetnek egyetlen csibefalatért az alakja miatt 3

Talán ilyen nem fog előfordulni a jövőben, ha a népszerű falatkákat már gépek készítik: