Detroit belvárosában építkezik a Ford nagy erőkkel, egy korábbi vasútállomás helyén alakítanak ki modern városközpontot a mobilitási innováció jegyében. A 12 hektáros területen boltok, éttermek és közösségi terek is lesznek, melyek mindenki számára elérhetőek lesznek.

Az építkezés során találtak egy ritkaságot is, mégpedig egy 1913-ban készült sör palackját. Az üvegre egy, a vasútállomás egyik helyiségében dolgozó vakolat-helyreállító munkás bukkant rá. A falba fejjel lefelé tett palackot kivették, és azonnal továbbadta azt a Ford szakembereinek.

Meglepő dolgot mutatott be a Ford 1

A palackban egy papírlap is volt, rajta egy felirattal, melyet vélhetően bő száz évvel ezelőtt, az épület építésekor dugtak bele. A munkások már nem először találtak ilyen üvegeket, vélhetően így üzentek egymásnak az eredeti építkezésen dolgozók.

Meglepő dolgot mutatott be a Ford 2

A palackon kívül találtak már a falakba rejtve porcelán csészealjat, régi mechanikus számológépet, gyerek- és női cipőket, régi jegyeket és számlákat. Mindezeket a Ford összegyűjti és Dearbornban található, erre a célra épített épületébe szállítja. A gyűjtemény új darabja, a palack az üzenettel különleges bánásmódban részesül: hogy ne sérüljön a papírlap, állandó hőmérsékletű és páratartalmú levegőjű dobozban kap helyet.