Kedd este az Eiffel-torony környékén járók láthatták, hogy Párizs híres jelképe zöld fénybe burkolózott. A különleges megvilágítás az Energy Observer által szervezett „Le Paris de l’hydrogène” rendezvénysorozat egyik szimbolikus eleme.

Különleges módon világították ki az Eiffel-tornyot 1

A szervezők azért választották éppen a zöld színt, mert ez szimbolizálja, hogy a világításhoz szükséges áramot a Toyota üzemanyagcellás technológiájával működő GEH2 generátor termeli, amit igazoltan megújuló forrásból származó hidrogén hajtott.

A GEH2 generátor látja el árammal az Energy Observer falut is, amit az Eiffel-torony lábánál építettek fel a rendezvény idejére. Itt mutatja be számos, hidrogén-energiára és mobilitási megoldásokra szakosodott vállalat azokat a járműveket és alkalmazási lehetőségeket, amelyek fenntarthatóvá tehetik majd a jövő városait. A nagyközönség megtekintheti a Toyota üzemanyagcellás technológiájának számos felhasználási lehetőségét, többek közt az új Mirai modellt, a CaetanoBus városi autóbuszát, valamint az EODev által kifejlesztett REXH2 hajómotort és GEH2 generátort.