Kívülről csak egy átlagos panelházat láttak Kijevben az utcán sétáló emberek, pedig a 13. emeleten szürreális világra nyílt dimenziókapu. A 72 négyzetméteres, háromszobás lakásból évek alatt szürreális terek születtek. 

Ha lennének cuki Alien-nagymamák, akkor ilyen panelban laknának 1Ha lennének cuki Alien-nagymamák, akkor ilyen panelban laknának 2Ha lennének cuki Alien-nagymamák, akkor ilyen panelban laknának 3Ha lennének cuki Alien-nagymamák, akkor ilyen panelban laknának 4Ha lennének cuki Alien-nagymamák, akkor ilyen panelban laknának 5Ha lennének cuki Alien-nagymamák, akkor ilyen panelban laknának 6

Az alkotó, Tatjána Pika 2005-től éveken át építette a saját fejében már létező világot. Gipszből, és rengeteg színes festékből olyan helyet hozott össze, amit legtöbben csak egy fél LSD-bélyeg után látnak. Az organikusnak, szinte élőnek ható falakat különféle alakok hadserege díszíti, ha az Alien-filmek Xenomorfjainak vannak Ukrajnában élő nagymamái, akkor azok tuti, hogy ilyen panelházban laknak.

Az alkotást sokan látogatták, de a helyi lakóknak nem tetszett már, hogy átjáróház lett az otthonuk. A lakást végül eladták, az alkotást pedig felszámolták.