A svájci IWC Schaffhausen már 1868 óta készít órákat, így nem csoda, hogy 2004-ben a Mercedes úgy döntött, partnerségre lépnek a márkával.

Az együttműködés legújabb eredménye az IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition “AMG”, azaz a pilóták órája, de abból is az AMG-kiadás. Készítői nem spilázták túl a dolgot: egy egyszerű, letisztult, mégis elegáns kronográf született, melyen a hátsó lapra keresztben felírt AMG feliraton kívül is látszik, hogy van köze a motorsporthoz.

Menő kronográfot készítettek a Mercedes-AMG-nek 1

A 43 mm átmérőjű időmérő eszköz technikája egy extrém könnyű, a karcolásoknak is ellenálló titánházban kapott helyet. Az óra színét az AMG szürkéje inspirálta, a zafírüveg mögött található számlap pedig tökéletesen szőtt karbonszálas műanyagból készült. A mintázat a textilszíjon is visszaköszön, melynek csukló felőli oldala feketére színezett borjúbőr.

Menő kronográfot készítettek a Mercedes-AMG-nek 2

A kronográfot nem kell felhúzni, a járáshoz szükséges energiát a csukló mozgásából nyeri. Energiatartaléka 46 óra, mozgatás nélkül ennyi ideig mutatja folyamatosan a pontos időt.

Menő kronográfot készítettek a Mercedes-AMG-nek 3

Az AMG-óra már előrendelhető, potom 3,1 millió forintnak megfelelő svájci frankért.

Menő kronográfot készítettek a Mercedes-AMG-nek 4