A Monacói Nagydíj mindig is a Forma-1-es versenynaptár ékkövének számított. Habár a koronavírus-járvány miatt számos szokásunk megváltozott, a sztárok ezúttal is ott voltak a hercegségbeli autóversenyen, a fényűzés nem maradt el.

A legtehetősebbek mindig is saját jachtjukról követték az autók száguldását. Nem feltétlenül ezekről a helyekről lehet a legtöbbet látni a pályából, de ezen a szinten nem is ez számít. A pandémia azért éreztette hatását: idén nem telt meg a monacói kikötő, nagyjából félházzal üzemelt a vasárnapi futam idején.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Laurence Edmondson (@edmondsonf1) által megosztott bejegyzés

Már a helybérlés is igen komoly összegbe kerül itt: a hajó méretétől és a helyszíntől függően 8 ezertől 128 ezer dollárig (2,2-36,5 millió forintig) terjedő árakkal is találkozhatnak a potenciális érdeklődők, a legdrágább helyeknek az alagút utáni sikán és az uszodakomplexum számítanak.

Azt nem tudjuk, hogy a hétvége legnagyobb jachtja, a 316 lábas (96 méteres) Faith mennyit fizetett a parkolóhelyért, ahogyan azt sem tudni pontosan, kinek a birtokában áll a nagyjából 200 millió dollár (57,1 milliárd forint) értékű hajó. A 2019-es versenyen is itt volt már az említett vízi jármű, akkor az Aston Martin-tulajdonos Lawrence Stroll, valamint F1-es pilóta fiának, Lance Strollnak volt az otthona.

Kilóg a sorból a monacói kikötő legnagyobb jachtja 1

A legújabb hírek szerint a kanadai família túladhatott a Faith-en, de az maradt Forma-1-es körökben, sőt, kanadai kezekben. Új tulajdonosa Michael Latifi üzletember lehet, akinek fia, Nicholas Latifi a Williams versenyzője.

Az ötemeletes hajón egyébként szó szerint minden van: moziterem, fürdő, úszómedence, masszázsszoba, gőzszoba, edzőterem, de még egy hószoba is. Hét hálószobájában 12 vendég fér el kényelmesen, a szintek között pedig lift közlekedik. A hajóhoz két jet-ski, két kajak és egy elektromos szörfdeszka is tartozik. Helikopter már nem jár hozzá, de leszállópályájának köszönhetően azzal is meg lehet közelíteni az úszó luxusvillát.