A koronavírus-járvány lecsengésével az utazások is újraindulnak, a British Airways pedig szeretné, ha a legjobb légitársaságok között emlegetnék őket. Újdonságaikkal először az exkluzív klubtagok találkozhatnak: a londoni Heathrow repülőtéren az első osztályt használó utasoknak fenntartott terminálon debütálnak a következő hetekben a képeken látható bútorok.

A futurisztikusan kinéző, gömbszerűen végződő fekhely tervezői szerint kialakítása miatt csökkenti a keringési rendszerre nehezedő nyomást azzal, hogy a lábakat megemeli. Az ülés formája emellett hozzájárul az izmok és a test alsó felének ellazításához, miközben a térdet kissé hajlított helyzetben tartja.

Futurisztikus bútorokat kapnak a híres repterek 1

A felső golyó alakú rész belsejében apróbb táskákat vagy okostelefont is tárolhat aktuális használója, míg pihen. Gombnyomásra egy 20 perces programot is el lehetne indítani, mely alváshoz komponált hangokkal és zenékkel segítené az utazókat, hogy feltöltődjenek kicsit. Az idő leteltekor a beépített Bose hangszórókból érkező hangok a fények és a rezgés játékával együttesen finoman, kellemesen ébresztenék fel a szundizókat.

Futurisztikus bútorokat kapnak a híres repterek 2

Az első heathrow-i bútorok mellé hamarosan még több érkezik ugyanerre a reptérre, de a British Airways a New York-i JFK repülőtéren is nyit egy ilyen fekhelyekkel felszerelt várót.