Európában kevésbé ismertek a Sharp okostelefonjai, de az új készülékük képességeit elnézve ennek a jelenségnek megvannak az okai. Az Aquos R6 ugyanis teljesen új, 1 hüvelykes, 20 megapixeles kameraszenzort kapott, ami abszolút rekordnak számít a kategóriájában. 

A mobilok között óriási érzékelő mellé profi lencsék is járnak, amit az iparág legendás márkája, a Leica szolgáltat. Az általuk készített, f/1.9-es, héttagú Summicron lencsecsoport  35 mm-es kisfilmesesnek megfelelő, 19 mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, tehát a trükkös, soklencsés zoom funkció, és a széles látószögű lehetőség itt elmarad.

A kiváló minőséget nyújtó kamerával 4K Ultra HD minőségű videót lehet majd megörökíteni. Az előlapra egy kevésbé extrém kamera került, a 12,6 megapixeles felbontású érzékelő előtt egy F/2.3-as rekeszértékű optika helyezkedik el, szelfire, telefonos megbeszélésekre tökéletesen elég. 

Ez a japán készülék lehet a mobilos fotózás új csúcsa 1

Szintén kiemelkedő a 240 Hz-es IGZO OLED kijelző, amely 6,67 hüvelyknyi területen terül szét, 1260 x 2730 pixeles felbontást biztosítva. Mivel csúcskészülékről van szó, a hardveres háttér is a legmagasabb polcról származik, a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchip mellé 12 GB LPDDR5 RAM memória kerül, 128 GB méretű háttértárral, és 5000 mAh-s akkumulátorral. 

Hátlapja üveg, kerete fém, tömege 207 gramm a 162 x 74 x 9,5 milliméteres mobilnak, ami érdekes, üde színfolt ezzel a kifinomult fényképezői háttérrel. Igaz, másban nem újít nagyot, talán pont ezért kerül piacra először csak a japán belpiacon, egyelőre ismeretlen árazással. 

Ez a japán készülék lehet a mobilos fotózás új csúcsa 2