Egy szecsuáni szórakoztató park legnagyobb látványossága lesz a Titanic, melynek építői az eredeti hajó grandiózusságát szeretnék megmutatni a nagyközönségnek. A jármű pontosan akkora lesz, mint a jéghegynek ütköző, majd elsüllyedő előd. Ezt a hajót azonban nem fenyegeti ilyesmi, ugyanis azon a folyón kívül, ami építésének helyszíne mellett folyik, nemigen található víz a környéken. Jéghegy pedig pláne nem.

Épül a Titanic méregdrága másolata Kínában 1

A beruházás már 2014 óta zajlik, a munkálatok pedig idén érhetnek véget az utolsó szintek megépítésével. A hajóra nagyjából 1 milliárd jüant, átszámítva 44,6 milliárd forintot költöttek már. Az építkezés azonban nem fog ezzel véget érni: a tervek szerint megépítik a southhamptoni kikötő azon részének mását is, ahonnan első és egyben utolsó útjára indult a hatalmas hajó.

Épül a Titanic méregdrága másolata Kínában 2

Az elképzelések szerint a látványosság évi 2-5 millió turistát csalogathat a közeli nagyvárosokból, ám a kínai interneten olyan hangok is felütötték a fejüket, miszerint nem túl szép dolog egy ilyen tragédiából hasznot húzni.

Ha valaki az igazi Titanicra kíváncsi, már nincs sok alkalma megtekinteni a roncsot: az alábbihoz hasonló túrák ugyan olykor még indulnak, ám 15-20 éven belül szinte teljesen eltűnik a tenger mélyén a hajó a rozsda, a fémevő baktériumok és az erős óceáni áramlatok miatt.