A most megnyitott, modern torony alapszintjének átmérője 33 méter, magassága pedig valamivel meghaladja majd az 53 métert. A toronynak négy kilátópontja van, amelyből a legfelső kilátószint üvegpadlót kap, és terveznek mellé egy csúszdát is. A spirális feljáró hossza a talajtól a tetejéig számítva összesen 580 méteres.

Az építkezést annak 2019. júniusi kezdete óta rengeteg kritika és negatív reakció érte, nem csak a helyiek részéről. Civil szervezetek aláírásgyűjtést is kezdeményeztek az építkezés leállítása érdekében, a petíciót több mint 8 ezer ember írta alá. 

 

A Szlovák Köztársaság főügyészsége még mindig vizsgálja a kilátótorony építési engedélyének jogszerűségét, ezért február elején utasította az Eperjesi (Prešov) Regionális Ügyészséget, hogy vizsgálja meg a csorbai építési hatóság eljárásának jogszerűségét a kiegészítő építési engedély és a végleges jóváhagyás kapcsán. – írta a Magas-Tátra.info.

A torony egyébként 492 fő befogadására alkalmas, a tulaj elmondása szerint az eredeti szándék az volt, hogy olyanok számára is elérhetővé váljon a Tátra gyönyörű kilátása, akik nem tudnának elég magasra mászni.