Magyarországon a valaha volt legnagyobb lottónyeremény 6,431 milliárd forint volt, melyet a 2020-as év 13. hetében nyert meg valaki, aki öt számot helyesen talált el az ötös lottón. Ez az összeg is elmarad azonban attól, melytől egy amerikai nő esett el nemrégiben.

A névtelenségét kérő hölgy nagyjából hat hónappal ezelőtt vett egy lottószelvényt, ám az eltűnt: mint kiderült, egy mosás végzett a későbbi nyertes cédulával, mellyel 26 millió dollárral, átszámítva nagyjából 7,6 milliárd forinttal gazdagodhatott volna a szerencsés.

A még adózás után is tisztes, 19,7 millió dolláros (5,76 milliárd forintos) nyereményből azonban egy fillért sem látott a szelvény gazdája. Ugyan próbálta bizonygatni a benzinkút biztonsági kamerájának felvételei segítségével, hogy tényleg megvásárolta a győztes szelvényt, a kaliforniai szerencsejáték-szervezők “bemondásra” nem fizettek neki. Az összeg ehelyett – ahogy az összes ki nem váltott nyeremény – a helyi iskolák fejlesztésére megy. A rendszernek köszönhetően már több mint 1 milliárd dollárral segítették az oktatást közvetve a játékosok.