A karbonszálas műanyag alkalmazása húsz éve még az autósport kiváltsága volt, de szép lassan egyre olcsóbb lett a  gyártás, és hétköznapi modellek is kaptak egy-egy könnyű, szénszálas erősítésű alkatrészt. 

Ahogy a technika finomodott, és a lehetőségek bővültek, úgy terjedt át az anyag alkalmazása az egyéb iparágakra is, többek között a dizájnbútorok gyártói is felfedezték maguknak a modern, minimalista belterekhez tökéletesen passzoló alapanyagot.

A SplinterWorks például egyedi kádakat gyárt a jellegzetes mintázatú anyagból, ezek különlegessége, hogy lábak helyett a falra rögzítve szerelhetőek be. Így tökéletesen utánozzák a függőágyak stílusát, azzal a különbséggel, hogy így egy pihentető fürdőre is lehetőség van. 

A 2.7 méter hosszú darabot kifejezetten vízálló fürdőkbe tervezik, mivel alapból nincs kapcsolat a lefolyóhoz, a megjelenést nagyban rombolná a felfüggesztett szerkezet alatt meredő cső. De természetesen aki kéri, annak elkészítik a csöves verziót, ahogy színekből is van bőven kínálat, a kád újkori ára 6,5 millió forint volt, de mára rengeteg verzió létezik belőle, olcsóbban és drágábban egyaránt.Függőágy karbonszálas műanyagból, ami tulajdonképpen egy fürdőkád 1Függőágy karbonszálas műanyagból, ami tulajdonképpen egy fürdőkád 2Függőágy karbonszálas műanyagból, ami tulajdonképpen egy fürdőkád 3Függőágy karbonszálas műanyagból, ami tulajdonképpen egy fürdőkád 4Függőágy karbonszálas műanyagból, ami tulajdonképpen egy fürdőkád 5