A tetőtéri medencék továbbfejlesztett változata nyílik a tervek szerint május 19-én Londonban: két lakóingatlant kötnek össze egy vízi folyosóval, azaz gyakorlatilag át lehet úszni az egyik épületből a másikba. Mindezt 35 méterrel az utca szintje felett, ráadásul akár magát az utcát is látni lehet úszás közben, ugyanis a medence átlátszó lesz.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Keeping Pools Blue for 40yrs (@unitedchemical) által megosztott bejegyzés

A 25 méter hosszú Sky Poolt lentről nézve tényleg rászolgál a nevére: kicsit tényleg úgy érezheti magát benne az ember, mintha az égen úszna. A medence falai átlátszó akrilból készülnek, és 5600 hektoliter víz nyomásának is ellenállnak majd. A vízfolyosó egy 2000 lakásos lakóparkban köt majd össze két új építésű egységet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Signet Pool (@signetpool) által megosztott bejegyzés

Az ígéretek szerint a kilátás mesés lesz majd fentről: a szerencsések fürdőzés közben csodálhatják a brit parlamentet, a londoni óriáskereket és a felhőkarcolókat. A medencét egészen az amerikai Colorado államból hozták. Már a szállítás is önmagában kihívást jelentett, de a felhelyezés volt az, ami a legjobban megizzasztotta a mérnököket és szerelőket: csak néhány centi mozgásterük volt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

CN7 Noticias Chaco (@cn7noticiasok) által megosztott bejegyzés

A szerkezetet természetesen úgy tervezték, hogy az ellenálljon a kisebb földmozgásoknak is. Az építészek szerint a medence nem közvetlenül a két tízemeletes épület két széléhez csatlakozik: az U alakú tartály hosszabb az áthidalt résznél, így annak van némi tere csúszkálni az ingatlanok között.