Abban biztosak lehetünk, hogy a Forma-1-es Monacói Nagydíj még a koronavírus-járvány ellenére is az év egyik legfényűzőbb versenye lesz. Ehhez elegendő pusztán az a tény is, hogy 1929 óta nagyvonalakban változatlan nyomvonalon köröznek a leggyorsabb pilóták, melyeket a lelátókról a gazdag, a jachtokról a még gazdagabb nézők figyelnek.

Idén egy eddig nemigen látott területre is figyelem terelődik: a győztesnek járó trófeát, mely most már hosszú évek óta a pálya felülnézeti rajzát ábrázolja, egy külön erre a célra tervezett táskában szállítják. A poggyászt nem akárki készíti: a Louis Vuitton több évre szóló szerződést kötött a Monacói Autóklubbal, akik a Párizs külvárosában található műhelyben alkották meg az egyedi poggyászt.

Mutatós táskában szállítják a Forma-1-es trófeát 1

A márkára jellemző LV logók a megszokott arany szín helyett pirosak lettek, utalva ezzel a monacói piros-fehér lobogóra. A táskának elméletileg nem csak mutatósnak kell lennie: elvileg ez védi meg a trófeát is, de valószínűleg a különleges szállítmányra hímes tojásként fognak vigyázni, hogy a drága “csomagolásnak” se essen baja.