Az 1990-2000-es évek népszerű akciósztárja volt Steven Seagal szerte a világon, aki elsősorban nem meggyőző színészi képességei, hanem harctudása miatt ültette le a tévénézőket a képernyő elé. A  7 danos aikidómesterből lett filmes rengeteg pénzt keresett olyan filmekkel, mint a Nico vagy az Úszó erőd, de nagyot kaszált az olyan alkotásokkal is, melyek nem a moziban, hanem rögtön kazettán vagy DVD-n debütáltak. Ilyen volt Az igazság mecénása is.

Az ezekből származó bevételek egy részét egy arizonai 5 hálószobás, 5,5 fürdőszobás luxusvillára költötte, mely közel 5 hektáron terül el Scottsdale közelében. A kül- és beltérben dominál a kő, mely a rézfelületekkel együtt nem néz ki rosszul. Az otthon számos pontjáról kilátni a végtelennek tűnő kopár sivatagra.

Golyóálló ablakok védték Steven Seagalt luxusvillájában 1

A képre kattintva galéria nyílik

Golyóálló ablakok védték Steven Seagalt luxusvillájában 2

Egy filmsztár otthonából nem hiányozhat a házi mozi sem, de Seagal villájának legmeglepőbb tulajdonsága az, hogy golyóállóak az ablakok. Nem tudjuk, hogy volt-e oka félni az orosz állampolgárságot is felvevő akcióhősnek, mindenesetre érthető a mögöttes gondolat: nem árt az óvatosság, ha az otthonod egy magaslaton fekszik, és hatalmas üvegfelületek határolják több oldalról.

Golyóálló ablakok védték Steven Seagalt luxusvillájában 3Golyóálló ablakok védték Steven Seagalt luxusvillájában 4

Seagal az otthont 2010-ben vette 3,5 millió dollárért, de hamar ráunt: 2012 óta keres gazdát az ingatlan, az eredeti 4,25 millió dolláros vételár azóta 3,4 millió dollárra, átszámítva 1 milliárd forintra csökkent.