Bő tizenöt éve az internet még leginkább a tiltott dolgokról szólt, és joggal nevezhető digitális vadnyugatnak. Akkoriban szó sem volt cenzúráról, és szerzői jogokról, mindenki megosztott, feltöltött, letöltött mindent, amit ért. Így terjedtek a véres kivégzésekről készült felvételek, a zsigeri pusztulást ábrázoló, gyomorforgató videók, amiket ma már a Youtube algoritmusa egy pillanat alatt letilt.

A kendőzetlen brutalitás viszont gyorsan visszaszorult az elmúlt években, a hullahegyek mellett egy nagy cég sem lát szívesen reklámokat. Utolsó globális szolgáltatóként a LiveLeak adott teret az ilyen jellegű tartalomnak, azonban mától ennek is vége.

A LiveLeak mostantól Itemfix, egy hasonló oldal, ahol a felhasználók képeket, videókat és hangfelvételeket szerkeszthetnek és tölthetnek fel. Az Itemfixnél már nincsen olyan lazaság, mint az elődjénél, szigorúan tiltanak minden túlzottan erőszakos vagy gyomorforgató tartalmat.

Az oldal 2006. október 31-én alakult az Ogrish.com utódjaként. Az Ogrish.com alapítói az oldal eredeti változatát akarták visszahozni a LiveLeakkel, ami a hírértékű tartalmak megosztására szolgált, és a civil újságírást támogatja. Geert Wilders Fitna című iszlámkritikus rövidfilmjét 2008-ban feltöltötték a weboldalra, miután a politikus weboldalát a film miatt felfüggesztették.