2013 óta nincs év új Bentley-bútorok nélkül: nyolc éve született meg a brit luxusautó-márka első lakberendezési kollekciója, mely az évek során folyamatosan új darabokkal bővült. A kínálatot idén is felfrissítették, az alábbi linken pedig a tavalyi kollekcióra vethetsz egy pillantást:

A változás a négy új formaterven kívül az anyaghasználatban, illetve annak kezelésében is tetten érhető. Utóbbinak alapja az új Degradé lakkozási technika. A tökéletes eredmény eléréséhez először kézzel visznek fel egy lakkréteget a fafelületre, majd egy mesterember festékszóróval fújja a vásárló által rendelt színűre az asztalt vagy a kanapét, ügyelve a színárnyalatok tökéletességére. A hosszú folyamat következő lépése egy alapos polírozás, melyet négy réteg lakkozás követ, mielőtt a végső polírozás jönne.

Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 2
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 3

Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta!

Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta!

Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 14
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 15
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 16
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 17
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 18
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 19
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 20
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 21
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 22
Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 23
Fotó megosztása:

Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 24

A különleges anyag pedig egy új szövet, melynek előállítását le is védette a Bentley Home. Az eljárás alatt a márványbányászat során keletkező finom por felhasználásával készítenek szövetet környezetbarát módon. A pamut alapú szövet elkészítése az elsőtől az utolsó lépésig Olaszországban zajlik, majd az anyag rákerül a Bentley kanapéira és foteljeire.

Márványból puha ülést? A Bentley megcsinálta! 25

Az idei bútorkollekció áráról egyelőre még nincs információ, de a tavalyi árakból sejthetjük, hogy nem lesz olcsó mulatság az új Bentley-bútorokkal berendezni egy otthont.