Egy chicagói cipőbolt, az English Sole összefogott a világ egyik legismertebb aukciósházával, a Sotheby’s-zel, hogy megrendezzék a valaha volt egyik legnagyobb lábbelivásárt. A Scarce Air nevű rendezvényre a két fél összesen ötven pár Nike-gyártmányú lépőt válogatott össze, természetesen a legritkábbakra fókuszálva.

Mind közül a legtöbbet a rapper/divattervező Kanye West által megálmodott Nike Air Yeezy 2 “Mismatch” mintadarabja érheti: a sztár által aláírt 45-46-os méretű cipő a becslések szerint akár 60 ezer dollárt (18,5 millió forintot) is érhet.

Kalapács alá kerül az 50 legritkább Nike cipő 1

Szintén nagy összegért, akár 40 ezer dollárért (12,3 millió forintért) kelhet el a Nike Air Force 1 Entourage x Undefeated x Fukijama Gold fantázianevű cipő. A 42-es méretű lábbelit neve helyett talán egyszerűbb arról megjegyezni, hogy az HBO sitcomja, a Törtetők ihlette.

Kalapács alá kerül az 50 legritkább Nike cipő 2

Az ötvenes lista leglátványosabb darabjai azok az arany Air Jordanek, melyek az énekes Usher miatt néznek ki így. Mindegyik 39-es méretű, és akár 7,4 millió forintnak megfelelő összeget is érhetnek páronként. A ritka sneakerekre március 29-éig lehet licitálni.

Kalapács alá kerül az 50 legritkább Nike cipő 3