Azt eddig is tudtuk, hogy a Minecraft nevű videojátékban létrehozott alkotásoknak csak a fantázia szabhat határt. Ennek ékes példája a Középfölde-projekt, mely nyolc évig készült, de vannak olyan elvetemültek, akik a Föld teljes másolatának létrehozásával is próbálkoznak.

A Minecraft kockavilága egy lelkes játékosnak köszönhetően az F1-gyel is találkozott, az eredmény előtt pedig nyugodtan megemelhetjük kalapunkat. Az alkotását a Redditre Gabzs néven feltöltő felhasználó a Forma-1-es szezonnyitó helyszínével, a bahreini aszfaltcsík játékbeli másolatával hívta fel magára a figyelmet.

Lenyűgözően részletes versenypályát építettek kockákból 3

A képre kattintva a bahreini pálya galériája nyílik

Építője, aki bevallása szerint 9 hónapig illesztette a blokkokat, a Google Térkép segítségével, egy Paintben rajzolt terv alapján rakta össze a pályát, ahol minden a helyén van a rázókövektől kezdve az éjszakai megvilágításon át a Szahíri Nagydíj nyomvonaláig.

Lenyűgözően részletes versenypályát építettek kockákból 4

Gabzs korábban már az Olasz Nagydíj helyszínét, Monzát is megalkotta, a történelmi oválrésszel együtt. A poén kedvéért még a tavalyi futamról elkészítette Sebastian Vettel ferraris kiesését is, melyet fékhiba okozott.

Lenyűgözően részletes versenypályát építettek kockákból 5

A képre kattintva a monzai pálya galériája nyílik

Lenyűgözően részletes versenypályát építettek kockákból 6
Lenyűgözően részletes versenypályát építettek kockákból 7

A Minecraftban alkotó művész állítása szerint nem fog sokáig tétlenkedni, következő nagy projektje a Red Bull Ring megalkotása lesz.