A guruló luxus legmagasabb fokát általában a kibővíthető, kisebb garzon alapterületével felérő lakóbuszok adják, a kisebb lakókocsik jobbára a használhatóságról szólnak, és ebben a méretben kevés az igazán exkluzív felszereltséget adó típus.

Ezt a piaci rést találta meg magának egy német cég. A 180 lóerős dízelmotorral szerelt Loef Camper Van pont azokhoz szól, akik nem akarnak maguk furgonból instagram képeken jól mutató lakhelyet faragni, és az átlag lakókocsikat túl szegényesnek találják. 

Praktikummal találkozik a luxus ebben az élhető méretű lakóautóban 1

A 7,4 méter hosszú MAN TGE platformra épülő Camper Van minimalista, természetes dizájnnal készült beltere akár egy menő hotelszobának is beillene. Többféle konfigurációban variálható bútoraival akár egy tízfős társaság is leültethető, négy személy pedig a legnagyobb kényelemben pihenhet, ha a vendégek elhagyták a “fedélzetet”. 

Praktikummal találkozik a luxus ebben az élhető méretű lakóautóban 2

A teljesen felszerelt konyha ékköve a rejtett fiókból előhúzható kerámia grillsütő. A Big Green Egg Mini Max a kategória egyik legjobbja, ebben faszénen tökéletesre süthető a marhaoldalas ugyanúgy, mint egy nápolyi stílusú pizza. 

Praktikummal találkozik a luxus ebben az élhető méretű lakóautóban 3

A különleges felszereltségnek viszont megkérik az árát, míg egy átlagos négyszemélyes, új lakóautó ára 50-70 ezer euró (18-22 millió forint) körül mozog, addig a Loef termékének indulóára 110 000 euró, vagyis 40 millió forint körül alakul.

Praktikummal találkozik a luxus ebben az élhető méretű lakóautóban 4