Számos különleges mobiltelefon kikerült már a Caviar műhelyéből, de még mindig tudnak újat mutatni. Az orosz mesterek furcsábbnál furcsább, arannyal és drágakövekkel megpakolt telefonjaikról ismertek, a sorba pedig abszolút illik az alábbi két készülék.

A Caviar most nem varázsolt nagyot, mégis ezek a mobilok lehetnek a cég történetének legdrágább árucikkei. Ehhez mindössze fogtak egy iPhone 12-t és egy Samsung Galaxy S21 Ultrát, és egy kiló, 18 karátos aranyba csomagolták őket. A két mobil gyakorlatilag egy-egy aranytömbbé vált.

Már telefonálni is lehet az aranytömbökkel 1

iPhone 12

Már telefonálni is lehet az aranytömbökkel 2

Samsung Galaxy S21

Az átalakításnak ára is volt: aki szert tesz a márkánként mindössze hét példányban készülő mobilra, annak le kell mondania a hátlapi kamerákról. Ezzel egyébként nem először kísérletezik már a Caviar: nemrégiben is árultak ilyen készüléket, természetesen a tőlük megszokott árszinten.

A bemutatott mobilok közül az iPhone valamivel olcsóbb: az almás telefon aranyváltozatáért 159 ezer dollárt (48,9 millió forintot), a dél-koreai készülékért 169 ezer dollárt (52 millió forintot) kérnek.