Egy ideje már szeretne túladni a coloradói Telluride-tól mindössze néhány percnyire, az elegáns síterep szomszédságában található ingatlanján Tom Cruise, most újabb kísérletet tesz rá. 930 négyzetméteres birodalma egy 320 hektáros hegyen foglal helyet – vette észre a Robb Report.

Természetesen egyedi tervezésről van szó, aminek során komoly figyelmet fordítottak a megfelelő privát szféra kialakítására. Így a félreeső, ugyanakkor kiváló panorámával rendelkező birtok esetében fontos szempont volt a biztonság, a bejáratot egy méretes kapu védi, a házhoz pedig egy több mint 1,5 kilométeres út vezet.

Igazi birodalom Tom Cruise eladó villája 1

A képre kattintva galéria nyílik!

Cruise állítólag 1992-ben vásárolta meg az első földterületeket, a következő két évet a villa tervezésének és az építkezési munkálatok felügyeletének szentelte, ezek 1994 végén fejeződtek be. A Sotheby’s szerint mégis csak 2002-re szerezte meg a teljes, 320 hektáros birtokot.

Házának kétszintes főépületét kővel és fehérített cédrusfával burkolták, ennek középpontjában egy fantasztikus nappali található, hatalmas, kőből készült kandallóval, a káprázatos kilátást pedig óriási ablakok biztosítják. Konyhája ipari minőségű eszközökkel van felszerelve, az étkező rusztikus stílusú.

Igazi birodalom Tom Cruise eladó villája 2

Igen hangulatos helyiségben nyílik lehetőség a filmnézésre, de biliárdtermet, könyvtárat és edzőtermet, nem utolsósorban pedig négy hálószobát is találunk a luxusparadicsomban. A vendégek miatt sem kell aggódni, hiszen csak nekik egy háromszobás, 157 négyzetméteres külön vendégház áll a rendelkezésükre.

A többek között a Mission: Impossible-filmekből ismert, többszörös Golden Globe-díjas színész már 2014 óta szeretne túladni birodalmán. Akkor magánszemélyként próbált megválni tőle 59 millió dollárért, ám ez valóban egy lehetetlen küldetésnek bizonyult. Ezúttal jóval csekélyebb áron, 39 millió dollárért, nagyjából 12 milliárd forintért kínálja.