La maison dans la Loire – magyarul Ház a Loire-ban. Ennyire egyszerű nevet kapott ez a nem éppen hétköznapi épület, mely akár egy komoly károkat okozó áradás mementója is lehetne, de a látszat csal. A franciaországi Lavau-sur-Loire települése mellett található vízi ingatlant szándékosan helyezték a mederbe, egy francia művész kérésére.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Carole Tournay (@caroletournay) által megosztott bejegyzés

Jean-Luc Courcoult még egy 2007-es művészeti kiállításra készítette a háromemeletes házat, szinte pontosan lemásolva a közeli város egyik egykori fogadóját betonból. A művet végül a Loire jobb partjára helyezték, ám az erős áramlatok és áradások miatt a felborulás veszélye fenyegette az épületet. A művész ezt követően keresett meg egy erre szakosodott céget, hogy rögzítsék a meder aljára, a bal parthoz közel az alkotást.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jerem Dkl (@jeremdkl) által megosztott bejegyzés

Nappal sem megszokott látvány egy ép ház a folyó közepén, azonban éjszaka egyenesen félelmetessé válik a hely. Az ablakokon átsüvítő szél kellemetlenül nyomasztó háttérzajt ad az éjszakának, de a borzongatás csúcspontja az, amikor fény gyúl éjszaka a közismerten lakatlan ház egyik szobájában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mélanie Blumina (@melanie.blumina) által megosztott bejegyzés

A látvány kétségtelenül egyedi, így nem csoda, hogy már a folyón tett hajós kirándulások egyik látványossága is lett a fogadóreplika.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lucie Melon (@lululamelon) által megosztott bejegyzés