„Nem akarok gyengének tűnni: ciki, ha folyton idegeskedem”

Civilizált életmódunk rengeteg stresszel jár, mindannyian tudjuk, hogy milyen idegi fáradtságot okoz a megfelelési kényszer, a folytonos zaj és az egyre feszesebb határidők sora. A feszültséget azonban kezelnünk kell, mert ha tartóssá válik, akkor romolhat a teljesítményünk a munkahelyünkön, a magánéletünkben problémák jelentkezhetnek, hosszú távon pedig a kezeletlen stressz meg is betegíthet bennünket. Mégis sokan azt gondoljuk, hogy a stresszről és a gondjainkról jobb, ha nem beszélünk, ezért inkább a szőnyeg alá söprik a problémákat és úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Pedig időnként muszáj ellazulnunk egy kicsit, mert ha kimerülten is tovább hajszoljuk magunkat, szinte biztos, hogy betegek leszünk.

A szívroham egyre fiatalabb korban jelentkezik

Kezdetben csak intő jelek mutatkoznak, például fájni kezd a gyomrunk vagy a fejünk, esetleg szorít a mellkasunk. Ezeket a jeleket már komolyan kellene vennünk!  Akik folytonos feszültségben élnek, azokat ugyanis 34 százalékkal nagyobb eséllyel érintik szívkoszorúér-problémák, továbbá ki vannak téve a gyomorfekély veszélyének, illetve tartósan magasabb lehet a vérnyomásuk. A fel nem dolgozott, levezetetlen feszültség szívrohamot is okozhat, amely újabban egyre fiatalabb korban jelentkezik. Kialakulhatnak alvászavarok, hiszen a megoldatlan, eltitkolt problémáink éjszakánként is tovább gyötörhetnek. Az álmatlanságban szenvedőknek gyengébb lesz az immunrendszerük és kevésbé tudnak koncentrálni.

 

Hogyan oldhatjuk a stresszt?

1 – Napi fél óra relaxáció is sokat segíthet. Kapcsoljunk be nyugtató zenét, engedjünk magunknak egy kád vizet, gyújtsunk mécsest, lazuljunk el!

2- Ne vesszünk el a feladatok tengerében! Segíthet, ha a tennivalóinknak felállítunk egy rangsort, amit megpróbálunk követni.

3- Ne vigyük haza a munkát! Amint belépünk lakásunk ajtaján, ne foglalkozzunk tovább sem a feladatainkkal, sem pedig a munkahelyi problémáinkkal. Koncentráljunk magunkra és a családunkra. Ha home office-ban dolgozunk, akkor is legyenek olyan szakaszai a napnak, amikor félretesszük a munkát és megpróbálunk feltöltődni.

4- Mozogjunk rendszeresen! A mozgás csökkenti az izmok feszültségét és segíti a boldogsághormonok termelődését.

5- Hasznos segítség lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, komló és citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Ez a gyógynövénytartalmú gyógyszer recept nélkül kapható a patikában, nappal oldja a feszültséget, éjszaka pedig segíti az alvást. A Sedacur forte sem a koncentrációra, sem pedig az autóvezetéshez szükséges készségekre nincs negatív hatással. Hozzászokni nem lehet, és nem okoz függőséget sem.

Túl sok a stressz? Ne hagyjuk, hogy elhatalmasodjon rajtunk! (x) 1

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!