A Burger King az utóbbi időben elkényeztette a japán gyorskajarajongókat új hamburgereivel. Tavaly szeptember óta ugyanis több, gyorséttermi szinthez képest extrém méretű szendvics is volt a kínálatukban, melyekben közös, hogy fél kiló grillezett marhaszelet található a bucik között.

Az őrületes adagok kedvelői először ősszel kóstolhattak meg egy olyan burgert, melyben négy hús is található. Később jött ennek a fogásnak az “unokatesója”: ez valójában egy dupla húsos hamburger volt, ám a bucikat szintén húspogácsákra cserélték, azaz négy hússzeletből állt a szendvics, most pedig megjött a Strong Magma kiadás, melyből nem spórolták el a csípős szószt.

Hatalmas hamburgerekkel támad a gyorsétteremlánc 1

Egy ekkora méretű szendvics elfogyasztását már át kell gondolni: az 1483 kilokalóriás hústorony eltüntetéséhez a Burger King szerint érdemes kettészedni az ételt, hogy a különböző rétegek eltérő ízeit külön-külön is megtapasztalhassuk. Kérésre egyébként függőlegesen ketté is vágják a hamburgert, hogy könnyebb legyen azt megenni, és ne essen szét annyira.

A fogás önmagában 3680 forintnak megfelelő japán jenbe kerül, de aki menüben kéri, annak egy ezrest még rá kell szánnia a garantált gasztronómiai élményre. A hatalmas hamburger egyébként csak két hétig, február 26-tól március 11-ig érhető el az étteremhálózat kínálatában.