A Chiffa művésznéven dolgozó orosz fotós előszeretettel mutatja meg hazája elhagyatott helyeit, amelyekből akad bőven. Oroszországban még tengeralattjárót is találhatunk, ami roncsként várja a kalandorokat, fosztogatókat, fotósokat. 

Igaz, egy ilyen különleges roncs után még ott is kutatni kell, ezért a fotós nem árulta el a képek készítésének pontos helyét. Annyit viszont megosztott, hogy a bemutatott darab 1965-ben kezdte meg a pályafutását, Foxtrot osztályú tengeralattjáróként. 

Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 2

Az első egység építését 1957-ben kezdték el és 1958-ban állították szolgálatba. A Szovjetunió az 1960-as évek közepén kezdte módosított változatának (I641 és I641K típus) az exportját. Összesen 75 darabot épített a típusból a leningrádi Admiralitás Hajógyár. A sorozatgyártást 1983-ban fejezték be.

Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 3

A típus legnagyobb üzemeltetője a szovjet, majd később az orosz haditengerészet volt. Az összesen megépített 75 példányból 58 darabot a szovjet flottánál állítottak szolgálatba. A szovjet hajókat egy kivétellel megöröklő Orosz Haditengerészet a típust az 1995–2000 közötti időszakban kivonta.

Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 4

Teljesítményben és harcértékben megfelelt kora más külföldi tengeralattjáróinak, bár zajosabb volt a nyugati tengeralattjáróknál.

Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 5

Három darab 1500 kW-os dízelmotor termelte az energiát, három elektromos motorral karöltve, három hajócsavar biztosította a mozgást a víz alatt, maximum 27,8 km/órás sebességgel

Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 6

A Szovjetunió legnagyobb hagyományos meghajtású tengeralattjárói voltak, melyek egy feltöltéssel 16 ezer tengeri mérföld megtételére voltak képesek.

Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 7

Egy ilyen tengeralattjáró 22 torpedót szállított a gyomrában

Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 8Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 9Így néz ki belül egy elhagyott orosz tengeralattjáró 10