A megtestesült amerikai álom, Hollywood az 1910-es években kezdett el felvirágozni, 15 évvel később pedig már bőven kialakulóban volt Los Angeles eme városrészének mai képe. A Sunset Boulevard ekkor már filmstúdióknak adott otthont, a színészek pedig gyakran keresték az olyan otthonokat, melyek közel voltak munkahelyükhöz.

Marlon Brando is csak egy köpésre lakott a fontos úttól 1926-ban épült, mediterrán stílusú villájában.

A Keresztapa főszereplője ugyan még 2004-ben elhunyt, neve mégis áremelő hatású lehet a Los Angeles-i ingatlanpiacon. Nemrég ugyanis megjelent egy hirdetés, melyben az említett villát árulják potom 4,3 millió dollárért, átszámítva több mint 1,27 milliárd forintért.

Eladó a villa, ahol a Keresztapa élt 1

A képre kattintva galéria nyílik

Eladó a villa, ahol a Keresztapa élt 2

Eladó a villa, ahol a Keresztapa élt 3

A 405 négyzetméteres beltérben négy fürdő- és négy hálószoba is elfért, de egy könyvtár és egy hatalmas étkező is található itt – utóbbiban akár húsz fő is kényelmesen étkezhet egyidejűleg.

Eladó a villa, ahol a Keresztapa élt 4

Eladó a villa, ahol a Keresztapa élt 5

Egy ekkora villához – főleg ha az a Los Angeles feletti hegyekben található – mesés kilátás is társul: az épület különböző pontjairól összesen 270 fokos szögben csodálható meg az Egyesült Államok nyugati partjának egyik legnagyobb városa.