Számítógépes játékból piszok nehéz jó mozit készíteni, főleg ha az alapanyag egy véresen brutális, verekedésre alapozó alkotás, mint a Mortal Kombat. Mert a kamasz jól szórakozik, amíg a képernyő előtt püfölve a billentyűket Sub-Zero végül gerinccel együtt tépi ki ellenfele fejét, de ebből bajosan lesz élvezhető mozi. 

Többször nekifutottak már, és mindig kettes alá lett a végeredmény. A legújabb próbálkozáshoz készült friss előzetes viszont legalább vizuálisan fogyasztható élményt ígér, az ihletadó játékhoz hűen rengeteg vérrel. 

Mortal Kombat

A Mortal Kombat (népszerű rövidítésben MK, magyarra fordítva „Halálos Küzdelem”, illetve „Halandók Harca”) a Midway cég által eredetileg játéktermi automatákra kifejlesztett verekedős játék, mely később PC-s és több konzolos portot is megélt. Legfőbb jellemzője a játékban zajló párbajok véres brutalitása. Ezt a kemény hangzást erősíti, hogy a címben az angol „Combat”, vagyis harc szót „K”-betűvel írják. A Mortal Kombat harcosai, istenei és koldusai köré egész mítoszrendszer fejlődött.

Csavaros sztorira azért ne számítsunk, valószínűleg az Egyesült Államokból indul majd a jók csapata a titokzatos küzdelem felé, ahol megmérkőznek a gonoszokkal. Amit biztosra vehetünk a rendező nyilatkozataiból, hogy rengeteg utalás lesz az eredeti játékra, a harc közbeni mozdulatok, ismert beszólások, sőt a kivégzések is megjelennek majd a moziban.

A film április 16-án kerül a mozikba, vele egy időben a HBO Maxra is. Producere James Wan (Fűrész-, Halálos iramban-, DC-filmek), és az elsőfilmes Simon McQuoid rendezi, de csupa alig ismert színésszel teletömve.