Nem ritka, hogy Japánban a frekventált helyeken található WC-kben használati utasítás is található, ugyanis egy külföldinek fejtörést okozhat használata. A felkelő nap országában ugyanis csúcsra járatták a mellékhelyiségeket, az ott található berendezések gyakorlatilag bármit megtesznek a delikvens alsó felével, amit csak kíván.

A legtöbb ilyen rendszert egy, a falra vagy az ülőke mellé szerelt gombokkal ellátott kapcsolóval lehet kezelni, a Murakami Corporation azonban ezt kevésnek érezte. A sizuokai központú cég rájött arra, hogy hiába mosnak és szárítanak alaposan a gépek odalent, a koronavírus-járvány idején még így sem lehet elég óvatosnak lenni. Egy testrésszel ugyanis eddig nem foglalkozott senki, mégpedig az ujjakkal.

Mivel a kezeken továbbra is szabadon terjedhetnek a kórokozók, a gombok felületén pedig vígan elélnek, még több embert megfertőzve ezzel, a cég a régi megoldás helyett hologram segítségével helyettesítené a megszokott kezelőfelületet. Az új technológia pontosan úgy működik, mint egy érintőképernyő: a kis ikonokat kell böködni a WC működési módjának megfelelően. Valós képernyőről azonban szó sincs, az érintéseket egy infravörös szenzor érzékeli.

Továbbfejlesztették a már eddig is csúcsmodern japán WC-ket 2

Ha a megoldás beválik, hamarosan több helyen is bevethetik az ATM-ektől kezdve a lifteken át, de akár a konyhában is, amikor vizes kézzel szeretnénk működtetni valamilyen elektromos eszközt. A WC-kbe szánt hologramos kijelzők tömegtermelése 2022-ben indulhat.