A modern nappali alapkelléke a “soundbar” vagyis a tévé környékén található, hosszú, lapos hangszóró. Ezek nagyszerűen igazodnak a lapostévék világához, de meglehetősen ingerszegények, gyakorlatilag mindegyik egy nagy fekete tégla.

Nem csak motorhang üvölthet ebből a Porsche kipufogóból 1

Ezen változtattak a Porsche Design tervezői, amikor a nagy fekete téglát a lehető legjobb dekorációval dobták fel. Egyszerűen rászerelték a Porsche 911 GT3 kipufogódobját.

Nem csak motorhang üvölthet ebből a Porsche kipufogóból 2

A stuttgarti márka valódi 911 GT3-asok kipufogóiból gyárt hangszórót 911 Soundbar néven. A 200 wattos, 2.1-es hangrendszer mélyebb, öblösebb hangzást kínál, Bluetoothon, analóg és koax-csatlakozón keresztül köthető hozzá lejátszó, egyszerre akár több is, amelyek között a Soundbarhoz járó távirányítóval lehet váltani. Az eszközön mélynyomókimenet is van, ha valaki tovább szeretné srófolni az élményt.

Nem nehéz neki helyet találni, hiszen csak 78 centiméter hosszú, 28 cm széles és 38 centi magas. A mérlegen 19 kilogrammot nyom, szóval átmozgatni sem izzasztó művelet, ha úgy adódik. Árusítása 2900 eurónál (1,04 millió forint) indult a debütálás évében, és egy ilyen darab sosem lesz elektronikai hulladék. Most, öt év után is egymillió forint körül akadnak a legolcsóbb darabok az online piactereken.