2021-ben Daniel Ricciardo új csapatnál, a McLarennél folytatja Forma-1-es pályafutását Renault-val töltött két kevésbé sikeres éve után. Az ausztrálok hétszeres futamgyőztese ugyan még nem járt a wokingi alakulat versenygépével a pályán, a figyelő szemek azonban hamar kiszúrhatják, hogy a pilótának máris kifizetődő volt az átigazolás.

A versenyzői léttel együtt jár az is, hogy eleget kell tenni a csapat szponzorainak is. Ezt aligha bánja Ricciardo, amíg a McLarennek olyan szponzorai vannak, mint a Richard Mille: nem kellett sok idő, hogy a svájci óramárka egyik terméke felkerüljön az ausztrál bal csuklójára. Így a 31 éves pilóta mostantól büszke tulajdonosa lehet egy RM 50-03-nak, melyet kifejezetten a McLarennek gyártottak 75 példányban.

Ricciardo fotóját látva leesett az állunk 2

Az időmérő szerkezet különlegessége, hogy mindössze 38 grammos, így ez a világ egyik legkönnyebb tourbillon szerkezettel szerelt kronográfja. Ennek eléréséhez a Forma-1-et idéző anyaghasználatra volt szükség: a Graph TPT fantázianevű grafénalapú kompozit hatszor könnyebb, mint az acél, mégis kétszázszor erősebb annál.

Ricciardo fotóját látva leesett az állunk 3Ricciardo fotóját látva leesett az állunk 4

Persze a technológiának meg is kérik az árát, de azt kötve hisszük, hogy Ricciardónak is ki kellett volna csengetnie körülbelül 1,2 millió dollárt (354 millió forintot) az óráért.