Michael Jordan nemcsak a kosárlabdában, de a cipők terén is maradandót alkotott az Air Jordan több évtizede íródó történetével. Minden darab, amit valaha viselt, komoly értéket képvisel. Ez a pár Air Jordan viszont azért különleges, mert sohasem kerültek használatba. 

1985 óta nem taposta senki a sarkukat, és zoknibűzt sem kellett belőlük kiszellőztetni. Sőt, Michael Jordan aláírása is ott díszeleg az Air Jordan 1-eseken, amikért így jelenlegi tulajdonosuk egymillió dollárt, vagyis közel 297 millió forintot kér. 

MENNYIT? A Nike által Jordan számára gyártott 1984-es prototípusért sem adtak ennyit, de ez a pár elvileg a legkülönlegesebb, ami összefüggésbe hozható a legendás kosarassal.

Ebből a típusból, ebből az évjáratból 15-20 jó állapotú darabról tudnak, a szóban forgó pár azonban abba a kettőbe tartozik, amit a legenda saját kezűleg írt alá. A cipőt az eladó csak az Egyesült Államokon belül hajlandó elküldeni. A cipőhöz egyébként jár egy eredetiséget igazoló tanúsítvány is, ami a cipő orrán lévő aláírást hitelesíti.

300 milliót kérnek egy pár 1985-ös Nike sportcipőért 1300 milliót kérnek egy pár 1985-ös Nike sportcipőért 2300 milliót kérnek egy pár 1985-ös Nike sportcipőért 3