Manapság egy munkaállomásnál megszokott a két, esetenként a három darab számítógéphez csatlakoztatott képernyő is, sok esetben ugyanis ez jelentősen megkönnyíti a feladatok végrehajtását, nem kell a különböző ablakok között ugrálni. Mégis kissé túlzónak érezzük az Expanspace termékét, az Aurora 7-et.

A 17,3 colos prototípus-laptop nem kevesebb mint hét kijelzővel rendelkezik, melyek origamiszerűen kihajthatóak és összecsúsztathatóak. A londoni központú cég ugyan nem tette közé a szerkezet árát, de állításuk szerint már kapható a különlegesség. Állításuk szerint termékeik iránt nagy az igény a kiberbiztonsági ipar, a tőzsdék, valamint a programozók részéről.

Hét kijelzőt kapott a legeszementebb laptop 1

Az Aurora 7-et persze nem egy futószalagos gyárban készítik: egy-egy példány csak abban az esetben készül el, ha a vevő aláírja még mindig csak prototípus állapotú termék megrendeléséről szóló szerződést, valamint ha kifizeti érte a busás vételárat.

Hét kijelzőt kapott a legeszementebb laptop 2

De mit is tud pontosan a masina? A 12 kg össztömegű szerkezet négy darab 4K-felbontásra képes 17,3 colos kijelzővel, valamint három 7 colossal rendelkezik. Miután Transformers-szerűen kinyílik a gép, a négy nagy képernyőből kettő állva, kettő fekve kap helyet. A billentyűzet alatt bőven akad elegendő tartalék mindezek működtetésére: az Intel Core i9-9900K processzora egy Nvidia GeForce GTX 1060 videokártyával karöltve dolgozik a látványon 64 GB RAM-mal, 3 SSD-meghajtóval és egy 2 terabájtos HDD-vel kiegészítve. Persze ezt bírni is kell szuflával: akkumulátorról az Expanspace szerint akár 2 óra 20 percig is működtethető a gép.