Hamarosan Európába érkezik a Lexus első villanyautója, az UX 300e. Hogy ezt megünnepelje a japán márka, felkérték a Skóciában élő és alkotó Chris Labrooyt, hogy varrjon kabátot a gombhoz, azaz képzeljen el egy olyan világot, amelynek minden eleme a Lexus UX 300e elektromos szabadidőjármű értékeit tükrözi.

Ilyen, amikor egy villanyautó ihlet egy otthont 1

A képre kattintva galéria nyílik

A munka előkészítéseként a megbízó és az alkotó sorra vették mindazon élményeket és benyomásokat, amelyek az UX 300e fedélzetén várják a leendő sofőröket, a vezetési érzettől kezdve az utasokat körülvevő színeken és anyagokon át a birtoklás és a használat mindennapi velejárójáig. Chris Labrooy összeállította azoknak a kulcsértékeknek a listáját, amelyek a legpontosabban körülírják az autó élményét, és ezekből kiindulva újraalkotta mindennapi életünk használati és dísztárgyait.

Ilyen, amikor egy villanyautó ihlet egy otthont 2

A dinamikus, mégis kifinomult, stabil, de elegáns vezetési élményt egy ultramodern szobakerékpár közvetíti, az utastér kényelmes, biztonságos és zajtalan világa egy divatos edzőcipőben öltött testet, míg az elektromos Lexus crossover birtoklásával és használatával járó gondtalanság érzetét egy holografikus lemezjátszó ülteti át a képzeletbeli álomotthonba. A lakókörnyezet soha nem valósulhat meg, csak digitális formában merülhetünk el benne.

Ilyen, amikor egy villanyautó ihlet egy otthont 3