Az egyre szaporodó streaming szolgáltatók, a digitális filmpremierek, és a koronavírus miatt mindenki sötét jövőt jósol a klasszikus moziknak, Budapesten mégis hatalmas, új vállalkozásba fogott az Adventum-csoport.

Több mint 1200 fő befogadására alkalmas multiplex mozit építenek a KÖKI-ben, ami valószínűleg exkluzív szolgáltatásaival próbálja majd becsalogatni a nézőket az otthoni lapostévék elől. A megnyitáskor a vendégeket 9 moziterem várja majd, ebből 3 VIP felszereltségű lesz és az új moziban helyet kap az ország legnagyobb vetítővászna is.

„Az összes vetítőterem Christie lézeres fényforrást alkalmazó RealLaser 4K vetítővel, valamint Vive Audio hangrendszerrel lesz felszerelve. A legnagyobb terem látogatói a Dolby ATMOS hangformátummal készített filmeket is élvezhetik majd az ország legszélesebb mozivásznán. Létrejön egy D-Box VIP terem, ahol a filmmel együtt mozgó speciális székekből mozizhatnak a vendégek” – mondta el Szabó Krisztián, a KULTIK ügyvezető igazgatója.

Az ország legnagyobb vetítővásznával nyit új mozi Budapesten 1Az ország legnagyobb vetítővásznával nyit új mozi Budapesten 2Az ország legnagyobb vetítővásznával nyit új mozi Budapesten 3Az ország legnagyobb vetítővásznával nyit új mozi Budapesten 4