Szaúd-Arábia még mindig abszolút monarchia, teljhatalmú uralkodóval, halálbüntetéssel, szigorú törvényekkel. Ide turista nemigen teheti be a lábát, de az elmúlt években úgy tűnik, szeretnének változtatni ezen, és már nem csak a mekkai és medinai mecsetekbe zarándokló muszlim vallású hívőket várják.

2019-ben kezdtek el építeni egy szórakoztató városnegyedet Rijád mellett, ahol többek között Forma-1-es futamot is terveznek. A  grandiózus projekt első fázisa 2023-ra valósulhat meg, a projekt vezérigazgatója, Mike Reininger így nyilatkozott a tervek bemutatása kapcsán a BBC-nek:

“Annak reményében építjük ezt a létesítményt, hogy sikerül megegyezni a szaúdi verseny rendezéséről. A megegyezés nem a mi dolgunk, ez nem tartozik bele a projektbe, de olyan létesítményt építünk itt Kiddijában, amely alkalmas lesz nemzetközi események rendezésére a 2023-as megnyitás után.”

“Valójában több pályát is építünk, hagyományos versenypályát és off-road pályát is, ilyen még sehol nincs a világon” – magyarázta.

A Forma-1 viszont nincs ott egész évben, ezért kell más óriás látványosság, a világ legnagyobb, leggyorsabb hullámvasútja. A Falcon’s Flight (A sólyom röpte) névre keresztelt szerkezet négy kilométeres lesz, és egy függőleges szikláról zuhan egy 160 méter mély völgybe, rajta pedig 250 kilométer per órás sebességgel száguldhat a maximum 20 utas, megtapasztalva a szabadesés élményét. 

A 3 perces menet során a parkra nyíló panorámában is gyönyörködhetnek, már aki ki meri nyitni a szemét ebben a helyzetben.