A hosszú repülőutak első osztályain nem ritka az ilyen és ennél magasabb szintű luxus, de a Jetblue most egy új kategóriába hozza el a legkényelmesebb utazás extráit. A légitársaság keskeny törzsű, Airbus A321neo (LR) repülőgépeinek fedélzetén mutatkozik be az átalakított üzleti osztály. 

Huszonnégy darab, halszálka elrendezésű, elhúzható ajtóval rendelkező, egyszemélyes “minilakosztályt” alakítanak ki a fedélzeten, ezzel a korábbi üzleti osztálynál nagyobb kényelmet és privát teret biztosítva az utasoknak.

Valódi minilakosztályokban repülhetünk majd Amerikába 1

A Mint ezen új konfigurációját kifejezetten a Londonba tervezett transzatlanti járatokhoz fejlesztette ki a Jetblue, így Budapestről indulva a hazai utazóközönség is találkozhat a megoldással. 

Az ülésekhez 17 col átmérőjű Thales AVANT képernyők kerültek, a csatlakozóaljzatok mellett vezeték nélküli töltésre is van lehetőség. A tárolóhelyek kialakításánál gondoltak a kézipoggyászok, laptopok, mobiltelefonok és cipők elhelyezésére is.

Valódi minilakosztályokban repülhetünk majd Amerikába 2

Akinek ez kevés, annak szól az első sorokban található, még több helyet kínáló, 22 colos tévével szerelt “Mint Studio”. Ezekben akár vendéget is fogadhat az utas, éjjel pedig a kialakított ágyon pihenheti ki az utazás fáradalmait. 

A Jetblue várhatóan 2021 nyarától tervezi a transzatlanti járatai elindítását két londoni reptérre. Gatwickre New Yorkból napi egyszer, Stanstedre pedig Bostonból naponta kétszer közlekednek majd a légitársaság mindössze 138 utas szállítására kialakított A321LR repülőgépei.