Több mint egy évtizede készít tojásokból műalkotásokat Nguyen Hung Cuong. A vietnámi művész azonban néhány éve úgy gondolta, ideje szintet lépnie, és belevágott élete legnagyobb művészeti projektjébe.

A 30 éves férfi nem kevesebb mint 45 863 lyukat fúrt egy strucctojásra. Persze nem csak úgy vaktában, összevissza tette ezt, a vésések gyönyörű mintázatot adnak ki, pláne, ha megfelelő megvilágítást kapnak. A feladat nagy precizitást igényelt: a legapróbb lyukak átmérői mindössze 0,2 mm-esek, a 3 mm-esek pedig már a legnagyobbak közé tartoznak. Elegendő lett volna egyetlen rossz mozdulat, hogy a rengeteg munka semmivé váljon.

Cuong elárulta, hogy az alkotáshoz egy török úriember adott neki ötletet, aki Guinness-rekordot állított fel azzal, hogy közel 12 ezer lyukat fúrt egy tyúktojásra.

A művész természetesen nem a nap 24 óráját töltötte alkotással, de ahhoz is jókora elszántság kell, hogy napi szinten órákat foglalkozzon a tojáslyukasztással. Coung nem számolgatta a lyukasztás közben, hányadik alkalommal is töri át a tojás héját: ebben egy lézerszkenner segített neki.