A skót extrém kerékpáros Danny MacAskill már rengeteg alkalommal bizonyította, hogy nem ismeri a félelem fogalmát, és számára nincs lehetetlen kihívás. 

Szaltó a tengerbe

Csapatával éppen a Cascadia című extrém kerékpárosfilmet forgatták 2016-ban, amikor találtak egy remek helyet az „utolsó ugráshoz” a filmben. A fémrámpát két és fél óra alatt építették fel a semmiből, utána viszont a bátortalannak semmiképpen sem nevezhető MacAskillnek vagy negyven percig kellett győzködnie magát, hogy leugorjon.

Végül sikerült, és tökéletes lett a végeredmény.

A megszállott kerékpárosnak nem kell messzire mennie, ha a legnehezebb terepen akar edzeni. Szülőföldje tele van komoly megpróbáltatást jelentő, kerékpárral elsőre járhatatlannak tűnő tájakkal. Ő viszont ezeket kedveli igazán. Ebben a videóban a festői Skye-sziget hírhedt Cuillin-gerincén a Ridge-ben száguld végig, még nézni is izzasztó, ahogy a meredek sziklafalakon legurul.

Bringaszerelőből YouTube-sztár

2009. április 19-én, 23 éves korában, feltöltött egy ötperces street trial videót a YouTube-ra. A zenét a Band of Horses „The Funeral” című száma szolgáltatta. Fogalma nem volt arról, hogy ez a videó az egész életét megváltoztatja. A filmet a lakótársa, Dave Sowerby készítette. Az „Inspired Bicycles”-t egyetlen nap alatt százezrek nézték meg, ma már több mint 39 milliós nézettségnél tart.

Legújabb akciójával pedig még tovább emeli a tétet, mind a bringás technikát, mind a videós technológiát figyelembe véve.