Az egyszerű, mégis erőteljes formákból építkező MOLD Architects a görögországi Serifos-szigeten valósította meg a turistagiccs szöges ellentétét. Nincs virágkaspó, görög váza, sem cirádás díszítés, kékre festett ablakkeret,  a minimalista luxus alapjait a sziklákba vájt, szögletes betonterek adják.

Ez az nCaved rezidencia, ami tökéletesen követi a táj vonalát, az ingatlan kialakításának köszönhetően maximálisan kihasználja a lélegzetelállító kilátást, ugyanakkor teljes védelmet nyújt az erős tengerparti szelek ellen. A tervezéskor nem használtak körzőt, mindent a szögletes geometria ural, az ingatlant pedig funkciók szerint osztották szintekre, hálók, nappali, és az előző kettőtől elkülönülő vendégházat alakítottak ki. 

Tökéletesen illik a kopár, görög tájba ez a minimalista luxusbarlang 1

A zárt lépcső köti össze a három szintet kívülről, és egészen nappaliban található főbejárathoz vezet. A barlang érzet szándékos kialakításához az anyag-és színpalettán kő, beton, fa és fém szerepel, azok természetes árnyalatában.

Tökéletesen illik a kopár, görög tájba ez a minimalista luxusbarlang 2

 

Tökéletesen illik a kopár, görög tájba ez a minimalista luxusbarlang 3

 A lejtő vonalát követve tágas teraszokat és kültéri területeket hoztak létre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a lehengerlő tájra. 

Tökéletesen illik a kopár, görög tájba ez a minimalista luxusbarlang 4