A koronavírus-járvány ugyan visszavetette az utazási kedvet és a lehetőségeket, de manapság egyre nagyobb divat lett olyan kunyhókba bevackolni magunkat, melyek az erdőhöz, a fákhoz kötöttek, gyakran pedig azon is vannak fenn, a magasban.

Ilyen hely a Norvégiában található Woodnest is, ahol a szálláshely egy olyan fenyőfára épített kunyhó, melynek közepén végigfut az élő növény. A tágas lakhelyen egyszerre akár négy személy is kényelmesen pihenhet, miközben egy fjord látványában lehet gyönyörködni.

Bármikor elutaznánk ebbe a faölelő kunyhóba 2

A képre kattintva galéria nyílik

Összesen kettő ilyen fészek épült a Hardangerfjord mellett. Az épületet ragasztott lécekből álló keretét acélövekkel rögzítették a fenyőfa törzséhez, ügyelve arra, hogy hagyjanak helyet a növésben lévő fának. Az 5-6 méter magasságban lévő luxusfaházakat egy kis hídon lehet megközelíteni.

Bármikor elutaznánk ebbe a faölelő kunyhóba 3

A kunyhó 15 négyzetméterén jutott hely egy tusolós fürdőszobának külön mosdókagylóval és WC-vel, de van bent még kis konyha is. A melegről padlófűtés gondoskodik, és a mai kor normáinak megfelelően áram és vezeték nélküli internet is van. A szállás éjszakánként két személynek időszaktól függően 110-130 ezer forintnak megfelelő norvég koronába kerül.

Bármikor elutaznánk ebbe a faölelő kunyhóba 4